Денеска ќе се знае дали Цар Борис трети“ во Охрид ќе ја доживее истата судбина како и „Ванчо Михајлов“ . Комисијата за употреба на имињата ќе расправа и треба мислењето да го достави до министерот за правда кој го има последниот збор.  Тој пак уверува дека ќе постапува согласно законските измени.


  • Комисијата ќе заседава утре и ќе донесе мислење за името на охридското здружение, по што јас ќе донесам соодветно решение, согласно законот. Процедурата е иста како минатиот пат“ – рече министерот за правда Лога.