Откако вчера вицепремиерот Артан Груби напомена дека никој, освен Јавното обвинителство го нема добиено Договорот за изградба на коридорите, се поставува прашањето дали претседателот Стево го указот за прогласување на овие закони без во целост да ги прочита.

Во образоложението, шефот на државата рече дека по консултациите што ги направил со правните експерти се убедил во уставнота на законските содржини, па дури и за најспорниот за работни односи. за Пендаровски било доволно што во него ја немало формулацијата 60 часовна работна недела“.

„Пресинг ТВ“ прашува како шефот на државата дали во законите има спорни делови кога Груби беше јасен дека секаде е пратена редактирана, односно со други зборови цензурирана верзија?