На социјалните мрежи се појави видео како сцена од филмот „Брзи и бесни“, но наместо по њујоршките улици настанот се случил на главната улица во Ѓорче Петров.

На видео снимката се гледа како во еден момент со молскавична брзина две возила претекнуваат преку дупла полна линија и не само тоа, туку поминаа и на црвено светло на семафорот.


Коментарите на јавноста се дека ова се случува секоја вечер и дека не се чувствуваат безбедни.