Рочиштето за случајот Меѓународен сојуз е одложено.

Причина за тоа е лошата здравстена состојба на првообвинетиот, Бојан Јовановски.

Тој се уште се наоѓа на болничко лекување по хируршкиот зафат.

Неговиот адвокатски тим информира дека тој вчера имал напад на бубрезите и оти неговата состојба се уште е критична.