Премиерот Зоран Заев и потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски денеска ќе се соочат на суд поради тужба која ја поднел лидерот на СДСМ.

Тој е навреден од изјавата на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ дека  е на врвот на пирамидата што изрекетирала над 20 милиони евра. Како отштета премиерот бара 60.000 денари.

Николоски смета дека тоа што го  изјавил е вистинито и ои тоа го потврдува времето.