Вредности се над функцијата и сакам да упатам порака дека вредности и принципите на шарената револуција се уште се живи и никој не може да ги помести од своето тежиште, истакна досегашниот пратеник Павле Богоевски во својот последен говор од собраниската говорница.

Тој си поднесе оставка по скандалот со аудио разговорот во кој се слуша неговиот глас како нарачува масло од канабис.