Одговорност се презема лично, а не кукавички. Никола Груевски се уште раководи со ВМРО- ДПМНЕ  – истакна Павле Богоевски во обраќањето по оставката.

Богоевски истакна дека од денеска, Никола Груевски е само бегалец од правдата и ништо повеќе.

Тој не кажа што ќе работи во иднинна, но вети дека нема да биде молчелив затоа што, како што истакна, активизмот е борба на вредности.

Богоевски не е сигурен дали ќе бара апанажа, но нагласи дека и Груевски го има истото право.