Блокирана е сметката на Град Скопје, дознава „Сакам да кажам“ од официјални извори кои не се овластени да даваат изјави.

Буџетската сметка преку која се вршат сите плаќања кон доверители, се делат плати на вработени, се префрлаат пари за субвенции на јавните претпријатија е блокирана поради долг на Градот, пишува порталот, според чии извори блокадата е поради тужба кон Градот за предмет од пред 10 години, за кој судскиот процес завршил пред извесно време и сега со присилна наплата се повлекуваат парите.

Повеќе на СДК.