Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вечерва ги обедини граѓаните на Македонија сите заедно да маршираат за правда. Масовноста која може да се види низ улиците на главниот град е само еден голем доказ дека ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски ја имаат поддршката од граѓаните, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ собра пет пати повеќе народ од Зоран Заев кога му се случи фијаско на приватниот марш за кој потроши 150.000 евра.

Македонскиот народ му покажа на Заев кој вистински се бори за правда во оваа држава и како се бранат кршењето на уставот и законите. Луѓето кои излегоа на улиците вечерва знаат за што маршираат и не се носени со автобуси, по примерот на СДСМ и Заев.