Партијата БЕСА и официјално не е повеќе дел од владата, откако денеска во Собранието беа констатирани оставките на министерот за земјоделство и на заменик-министрите за образование и за култура.

Констатирани се оставките на министерот Арјанит Хоџа, заменик-министерот за образование и наука Арафат Шабани и заменик-министерот за култура Седат Сулејмани.