Лидерот на ДУИ Али Ахмети, придружуван од министри и пратеници од ДУИ,  денеска ќе престојуваат во посета на општина Липково по повод 20 години од војната во 2001 година.

Али Ахмети беше лидер на т.н ОНА која го почна воениот конфикт против македонските безбедносни сили.

Подоцна Ахмети ја формираше партијата ДУИ која речиси години е во власта во Македонија.