Фолк-пејачката Светлана Цеца Ражнатовиќ која беше уапсена за време на полициската акција „Сабја“ за првпат проговори за алибито кое го побарала од него лидерот на Земунскиот клан Душан Спасојевиќ Шиптар

Ми се јави  на мојот мобилен и побара да се видиме во дворот на клубот, на кратко. Веднаш се симнав и многу брзо се сретнавме – започна Цеца .

Веднаш сфатив за што се работи, следејќи ги весниците и сите тие натписи, дека се мисли за алиби за убиството  на Зоран Ѓинѓиќ. Исто така ми рече  „Мораме да ги победиме сите“.

Не грижи се, штом тоа се случи, по кратко време ќе дојдам брзо кај тебе, никој нема да забележи дека не сум стигнал многу порано, а ти само треба да кажеш дека бев со тебе цело време, односно значително подолг временски период од реалното време што би го поминал со тебе..

Таа на крајот била убедена и само рекла.

Во ред, нема проблем“.