Партиските коментари имаат сосема други поенти и цели. Жалам што во јавноста се манипулираше со одредени бројки. Официјалните статистички податоци на Министерството за култура ја покажуваат правичната застапеност како еден од критериумите, не помалку важен о другите критериуми: квалитетот на проектот, приоритетите итн, покажуваат дека средства се доделиле: 60, 26 отсто за проекти поврзани за македонската заедница, за проекти поврзани со албанската култура – 25,96 отсто, а за проекти поврзани со другите заедници – 13,78 отсто. Ова е од линијата други корисници, бидејќи имаме други корисници и национални институции. А имаме и буџетска линија за капитални инвестиции во која најголем буџет има продолжувањето на изградбата на театарот и библиотеката во Тетово за кои се издвоени 90 милиони денари“, рече министерката за култура Ирена Стефоска во Утрински брифинг.

Целиот текст овде.