Ознака: проекти
Магазин

Стефоска: Коментарите на партиите се погласни од оние на културните работници

пред 2 мес.
Магазин

По Финансиската полиција во Министерството за култура ќе влезе Финансиска инспекција

пред 3 мес.
Економија

Се најавуваат засилени градежни активности пред секои избори

пред 1 година
со пари од ЕУ

Македонија и Бугарија ќе реализираат проекти за конкурентност, туризам и животна средина

пред 2 години
Економија

За заеднички железнички премин, изградба на Блаце – Скопје и интерконектор, Македонија добива грант од 43 милиони евра

пред 2 години
странски пари за развој на домашен туризам

Грантови за развој на туризмот ќе добијат најдобрите проекти, рокот за аплицирање е до 12 јули

пред 2 години
Почнува реализацијата на предвидените 37,5 милиони евра за рурален развој на општините 

Анѓушев: Сакаме да ја видиме земјава без кал, секој град да биде убав

пред 2 години
Објави министерот за локална самоуправа

Трет јавен повик за средства од ИПА Програмата за прекугранична соработка со Албанија

пред 2 години
Одлука на Владата во Софија

Бугарски средства за подводни истражувања на Охридското Езеро

пред 2 години
По повторното разгледување на одбиените

Нова одлука само за „Златно славејче“, другите одбиени апликации биле непотполни

пред 2 години
конкурс за поддршка

Агенцијата за филм поддржа 18 проекти за организирање на филмски фестивали

пред 2 години
денеска се склучија првите 24 договори

За развој на руралните средини од ИПАРД 2 се инвестираат 7, 7 милиони евра

пред 2 години
Делегација на ЕБОР од утре во четиридневна посета на Македониј

ЕБОР ќе финансира нови проекти во Македонија

пред 2 години
Економија

Ќе се  финансираат  значајни проекти за развојот на локалната заедница

пред 2 години
Со парите ќе се подобрува конкурентноста на приватниот сектор

Македонија ќе добие 400 милиони евра од Светска банка

пред 3 години
За 2019 година од ИПА се обезбедени 15 милиона евра за земјоделството и руралниот развој.

Земјоделците бараат поддршка, за поголема искористеност на ИПАРД

пред 3 години
Економија

Сугарески: Општините да подготват проекти за изградба на локални патишта

пред 3 години