Здравко Чолиќ е познат дека го крие приватниот живот и семејството. Ретки беа фотографиите на кои тој беше со ќерките и сопругата. Децата пораснаа и сега се главни на Инстаграм, но за сопругата Александра речиси ништо не се знае.

Сега се појави фотографија од која таа излегува од маркет и изгледа постаро од Чола иако според лична карта таа е помлада 15 години од сопругот. Облечна скромно, никој не би рекол дека е сопруга на најголемата балканска звезда.