Големата љубов на Жарко Лаушевиќ и неговата втора сопруга Анита беше целосно скршена и не можеше да ги задржи солзите на погребот на актерот.

Неговиот син Душан беше фотографиран како неподвижно гледа во ковчегот.Тој не се исплаши од крвната одмазда и се појави на последното испраќање на таткото.