Актерката Лидија Вукичевиќ која е позната по улогата на Виолета од серијата „Подобар живот“ едно време беше политички активна во партијата на Војислав Шешељ. Таа и сега има пофални зборови на поранешниот лидер од кој како што вели многу научила додека била пратеник.

Кога влегов во Српската радикална партија Шешељ беше во затвор и го запознав подоцна. Тој е голем кавалер и господин и секоја жена сака да биде во негово друштво. Тој сепак не не наговараше да останам во политиката и во партијата-открива Вукичевиќ.