Поранешниот сопргуг на Северина, Милан Поповиќ поднел кривична пријава против неа бидејќи го наговарала својот син што да каже.Милан тврди дека Северина му посочувала на Александар пред судот да каже дека сака да живее со мајката а не со синот.

Нејзе и е овозможено да го гледа детето, иначе ќе читавте дека тоа не и дозволено. Во последните 20 месеци загрижената мајка пола од термините не ги искористи.Со детето наместо мајката беа некои други или пак служби за достава на храна. Кога и понудив детето да биде со неа ми рече дека таа не е бебиситерка додека сум јас на пат-објасни Милан.