Дури 650.000 евра биле потрошени за ромската свадба во Рим на која пееја Цеца и Аца Лукас. Велесбата се одржала во објект од римско време веднаш до Колосеумот чие изнајмување чини 100.000 евра на ден.

Тортата била на пет спрата и чинела 15.000 евра. Храната била исклучиво италијанска со разни пасти и канапеи.За пијалоци пак се потрошиле 50.000 евра.Родителите на младенците најскапо ги чинеле музичарите, дури 230.000 евра.

Бугарското Собрание го преименува празникот 24 мај – наместо на се словенската, отсега ќе биде Ден на бугарската писменост…Предлогот од партијата на Красимир Каракачанов со мнозинство гласови и поддржано од партијата на Борисов помина во парламентот