Има 39 години, живее во Уганда и има 44 деца. Ова не е ужасен експеримент и  не е шега. Ова е вистинската ситуација на жена која можеби е најплоден човек на планетата Земја.

Како добив толку големо семејство? Моето име е Марион Набанџи. Имам  семејство од 23 синови и 21 ќерка. Шест  деца починаа  при породувањето. Имав трагично детство. Имав само 13 години, моите родители ме продадоа на лице 27 години постаро. За жал, оваа ситуација не е необична кога младите девојки се продаваат на постари мажи. Најтажната работа е што тие нè третираат како сексуален објект, а не како партнер во животот. Кратко по свадбата, се родија првите близнаци. Следната година родив тројки, а потоа и четворка.

На 38 години веќе имав 44 деца. Во текот на мојот живот, родив шест близнаци, четири тројки, шест четворки, и само две  од моите деца се родени, поединечно.

Како и повеќето семејства во Уганда, нашата економска ситуација беше критична. Мојот сопруг никогаш не бил вклучен во воспитувањето на децата. Покрај тоа, тој ме третираше лошо, а одговорноста за децата беше целосно на моите рамења. Морам да работам напорно за да го поддржам моето семејство. Секој ден, за да го нахранам целото мое семејство, ми требаа најмалку 10 килограми пченка, 7 килограми грав и 4 килограми шеќер. За избалансирана исхрана не може да се зборува – најважно е да се хранат и преживеат.

Им посакувам на моите деца подобра судбина, и покрај сите тешкотии, навистина се надевам дека моите деца ќе можат да го добијат образованието и потребните основни вештини. Тие сакаат да станат адвокати, лекари и професори. Сакам сите нивни соништа да се остварат и мојата судбина нема да им дојде. Знам дека децата се дар од Бога, и моја должност е да се грижам за нив како богатства. Затоа правам се од себе за нив, вели Набанџи.