Српското обвителство подигна ново обвинение против Зоран Марјановиќ, сопруг на убиената пејачка Јелена. Обивнителството се надева дека овој пат доказите се цврсти и оти судот ќе го осуди.

Зоран наводно на 2 април 2016 ја донесол Јелена на насипот во Борча да трча. А со нив била и ќерката Јана.

Во еден момент, Зоран се спуштил долу под насипот додека ќерката останала на патеката. Набрзо Зоран ја удрил со остар предмет.Таа продолжила да бега и Зоран ја стигнал и задал уште неколку удари по што избегал. Јелена при ударот се напила вода од каналот и набрзо била мртва.