Жителите на градот Саратов, на југот на Русија,  се натпреваруваат во  објавувањето на  “најстрашна мразна фотографија” од градот на  Волга.

Како што пишуваат руските медиуми, Саратов  оваа недела беше погоден  со рекордни издигнувања кои не се видени три децении.

Градските служби, пишува “Раша Тудеј”, беа неподготвени и сега велат дека ќе им требаат најмалку две недели за да го исчистат снегот и мразот од покривите и улиците.

За време на ова време, жителите на Саратов го користат  хаштагот #IcecleBattle и  тврдат дека го нашле “најчудното формирање на мраз”.