Пејачот Дарко Лазиќ кој минатата година имаше сообраќајна несреќа од која едвај излезе жив повторно се врати на старите навики. Тој е забележан во алхохолизирана состојба и во кафана.

Келнерите постојано му носеле нови тури, ракија и пиво. Неговите пријатели се разочарани што не му дошол памет и тој иако ветил дека ќе се смири му се врати на стариот
нездрав живот.