Душко Тошиќ имал афера со старлетата Сораја Вучелиќ. пишуваат српските медиуми. Тој наводно подолго време одржувал врска со неа и ја претставувал како своја девојка. Сораја доаѓала кај него во Истанбул додека тој играше за Бешикташ.

Душко дури и купил дијамантска нараквица од 60.000 евра. Неговата сопруга Јелена со која е пред развод се уште нема излезено со реакција додека стерлетата тоа го демантираше