На Скопје му се случи носталгија каква одамна нема видено.Концертот на Нови фосили беше враќање во едни поубави времиња кои очигледно недостасуваат. Времиња кога се купуваа плочи и касети и кога музиката беше музика со емоции.

Вака може да се опише настапот на оваа хрватска група во Македонската филхармонија по 34 години.

Оваа група доживеа многу падови и подеми, смрт на неколку членови меѓу кои и Рајко Дујмиќ и сопругот на Долежал, но сепак се врати на сцената.

Кога ќе ве погледнам навистина сме остареле-рече Сања на почетокот.

Публиката беше повеќето од средната и постарата генерации кои ги слушала „јас сум за танц, , Милена, невени жолти, ме слушаш дали ти е драго, дете на среќата“ и многу други.

Сања, Зец и Маринко велат дека се како семејство па дури се и кумови.

Добро е да го работиш тоа што го сакаш, но уште е подобро кога работиш тоа што го сакаш-рече Сања.

За крај на настапот ја отпеаа песната која е нивен заштитен знак „За добра стара времиња“ со надеж дека можеби пак ќе дојдат некогаш во Скопје и тоа да не биде толку долго.