Претседателот Александар Вучиќ најави дека  Србија има добри јавни финансии и  го подобрила својот рејтинг и дека сега е на чекор од добивање рејтинг за инвестиции.

Објави дека Луј Витон доаѓа во Србија во тргвскиот центар „Галерија“.

– Верувам дека тоа ќе го имаме во главниот град за две години – рече Вучиќ