Градскиот совет на градот Крк расправаа по предлогот на Одлуката за давање согласност на Општите услови за давање на услугата користење на јавни туш кабини на градските плажи.


Таа одлука и овозможи на компанијата „Векла“ да воведе систем за наплата на тушеви на јавните плажи, по цена од 20 центи за половина минута туширање, пренесува Index.hr.