Со почетокот на туристичката сезона во Грција поради корона епидемијата туристичките работници се соочија со многу правила и ограничувања.

Еден од нив е и чистењето на апартманите, студијата и хотелските соби за туристите. Тие според протоколите се чистат само пред пристигнувањето на гостите и тоа доста темелно.

Покрај тоа, клима уредите за гостите се забранети, далечинските за телевизор треба да бидат во најлон, а пак на гостите им се препорачува да си носат свои пешкири.ата и хотелските соби за туристите. Тие според протоколите се чистат само пред пристигнувањето на гостите и тоа доста темелно.

Најпрвин сите површини се дезинфицираат, а потоа задолжителнно сите кревети и фотрлји мораат да бидат поминати со чистач на пареа.Но, тој не може да се најде ни за лек, па издавачите се снаоѓаат како знаат и умеат па го купуваат за двојно повисока цена од 150 евра колку што реално чини.