Животот на Словенката Тадеја Грегорец (23) се смени пред три години на студентска забава во Штук, Словенија.

Девојчето се натпреварувало прва да ја изеде гибаницата, но почнала да се гуши.

Во КБЦ Марибор се бореле за нејзиниот живот но била тешка состојба.Преживеа но никогаш не закрепна. Три години по несреќата, семејството се грижело за неа 24 часа на ден. Таа неодамна почина.

Сопругот ја напушти работата за да се грижи за неа, цело време беше покрај неа. И помагавме, но моравме да се помириме со сурова судбина“-се пожали нејзината мајка Сузана, пренесува Птујинфо.

Тадеја поради последиците од задушување не можела да комуницира поинаку освен со очите или со јазикот.