ПејачотМилан Станковиќ повторно е во епицентарот на вниманието  Неговите фотографии се споделуваат на апликацијата Grindr, која е многу популарна меѓу хомосексуалците. Оваа платформа е наменета за ЛГБТ лица и главно се користи за секојдневни врски.


Во последните години Милан избегнува да се појавува во јавноста. Тој се повлече одестрадата  и Весна Змијанац е единствената колешка со која одржува контакт. Исто така, тој се сврте кон религијата, црквата и молитвата.