На прославата на Денот на независноста на Црна Гора, специјален гостин беше Дино Мерлин кој одржа спектакуларен концерт, а во оваа прилика за да ја почитува публиката се покри со црногорското знаме.

Ова не би било чудно доколку само неколку години претходно, за време на концертот во Белград, тој немаше експлицитно барање за забрана на српското знаме во белградска арена.

Организаторите на белградскиот концерт на Мерлин во 2015 година апелираа посетителите да не носат знамиња со себе, бидејќи нема да може да се внесат во салата.Пејачот  безуспешно се обидуваше да се испере пред српската јавност дека не забранил знамиња.