Бугарскиот весник „Труд“ се занимава со семејната лоза на фамијата Тодевски. Според нив, сестрите Тијана и Тамара се родени од татко македонски бугарин и мајка Србинка од Босна и Херцеговина, Велко и Бранка.

За бугарските медиуми Тијана стана позната по серијата „Преспав“, а пак Тамара по учеството на Евровизија.