Влатко Лозановски кој на синоќешните регионални награди доби награда за најдобра поп фолк песна за нумерата „Мајко“.

Откако водителот го најави дека доаѓа од Северна Македонија тој го поправи со зборовите „Тоа е Македонија а не со додатокот“