Откако беше објавено дека мали се шансите македонскиот кандидат „Медена земја“ да добие Оскар во категоријата странски филм, сега е очигледно оти тоа нема да се случи ни во категорјата документарец.

На „Медена земја“ не и се даваат речиси никакви изледи според обложувалниците. Коефициентот да добие Оскар е