Лесковац ја брендираше познатата лесковачка скара.Рестортаните кои ќе сакаат да ја подготвуваат ќе мора да имаат сеертификат од Стопанската комора на Србија. Лесковац стана носител на печатот кој го штити овој познат бренд. До сега сертификат за производство на овој специјалитет добија десет ресторани во овој град.

По неколку години работа и труд“, Лесковац конечно ги брендира своите познати специјалитети на скара, вКонечно дојдовме до крајот на овој наш проект бидејќи специјалитетите на скара се еден од најзначајните брендови не само на југот на Србија и Лесковац туку на Целиот регион, вели директорот на Регионалната стопанска комора на Јабланичката и Пчињската Област, Горан Јовиќ.

Како што објавуваат српските медиуми проектот е вреден 170 000 евра финансиран од ИПА фондовите.