Косово следната година би можело да учествува на Евровизија.Нивната државна телевизија бара од ЕБУ да им дозволи да земат учество во квалификациските вечери. Но, на тоа не се согласува Србија која се закани дека ќе го бојкотира учеството.

Од српската делегација велат дека за нив Косово не е држава и затоа не се согласуваат со учество.

Следниот Евросонг треба да се одржи во мај во Израел.