Мерима Његомир денеска беше погребана. Трите ќерки и синот не може да се помират со загубата.Најжалостена беше ќерката Љубица која не ја испушташе сликата на мајка си.Кога ја спуштаа во гробот таа само извикна „мамо фала ти“.

Откакако ковчегот беше спуштен децата на Мерима фрлија во земјата бели ружи каранфили.