Она што сигурно ќе ги израдува љубителите на југословенскиот филм е најавата дека ќе се снима продолжение Жикина Династија“. Со овие циклус филмови пораснаа многу генерации а реликите и ден денеска се прераскажуваат.

Наместо легендите Драгомир Бојаниќ-Гидра и Марко Торововиќ кои за жал се починати, во главната улога ќе се појави нивниот внук Миша кој ќе го игра Никола Којо кој играше и во претходната постава.

Миша во новото продолжение има двајца синови од кои едниот е во „лудите години“ со кои тој ќе видиме како ќе се справи  и дали ќе ги применува советите на дедовците.