Главна тема за разговор на Балканот изминатите денови беше свадбата на Јасмина Изетбеговиќ. Но, малкумина знаат која е таа.Јасмина е ќерка на Бакир Изетбеговиќ, член на претседателството и еден од најрадикалните политичари во БИХ.

Јасмина и Ќамил Хумакчиќ ИТ стручњак кој живее во Германија.Дедо на Јасмина е Алија Изетбеговиќ кој го потпиша договорот од Дејтон.

Свадбата на Јасмина е наречена венчавка на деценија а кум им беше турскиот претедател Ердоган.

Обредите се одржаа во Беговата џамија по строги шеријатски закони. Јасмина има маркетинг агенција која има милионски бизниси благодарение на својот татко а пак сопругот работи во Белград во градежна фирма која прави автопати.