Ако некој мисли дека може да ја повтори сезоната од лани, каде што шпицот беше неверојатен затоа што бевме единствената отворена земја 45 дена, тешко ќе се реализира. Ова е огромен притисок врз нашата инфраструктура“, рече црногорскиот премиер Дритан Абазовиќ.

„Мораме да знаеме дека цената на шишенце вода  е  четири евра, а пред година и пол беше евро и пол. Малите куќички на Ада Бојана)се издаваа за 50 евра, а сега за 250 евра. Треба само да бидеме реални и искрени“, нагласи Абазовиќ.

Цени како на Азурниот брег

Како што додаде, Црна Гора мора да се прилагоди на новите трендови.

„Јасно е дека подобрата и поскапата понуда има повеќе гости, а поскромната има малку поголем проблем. Цените  се како на Азурниот брег. Црна Гора никогаш не го видела тоа. Среќен сум што знам дека многу туристи избираат мир, природа, без гужви, големи патувања на плажите,  места каде што воздухот е чист и температурите не се толку високи