Грчкиот таксист Грегориус Сашинидис ќе влезе во историјата. Тој со своето такси Мерцедес поминал 4.600000 километри.Да добро прочитавте четири милиони и шестотини илјади километри.

Тој решил возилото да му го подари во музејот во Штутгард.За возврат добил гланс нов модел.Секоја чест и на таксистот и на Мерцедесот.