Oние што летуваат во Грција не можат да си го замислат одморот без традиционалното кафе. Нескафето во Грција се нарекува Фрапе и него го измислил Димитрис  Ванкондиос во 1957 во Солун кој бил работник на Нескафе.

Се прави од оригинално Нескафе во зрна, многу мраз  и шекер и млеко по желба.

Погледнете