Јана Маринова е една од најпопуларните бугарски актерки. На македонската публика и стана позната по улогата на газдарицата Преслава во серијата Преспав.
Деновиве Јана ги користи за одмор и со сопругот се упати во познатиот зимски центар Банско.

Таа уживаше во базен и во спа и се фотографираше целосно гола кога во хотелот немаше други гости.