Италијанциите поради економската криза им се вратија на малите автомобили кои го но носат предзнакот „Made in Italy“

Fiat Panda доминираше во продажбата во оваа земја со 112.298 испорачани единици, односно пазарен удел од 7,6 отсто.

На второто и третото место беа Fiat 500 и Lancia Ypsilon. Заедно, тие учествуваа со 13,8 отсто од вкупната продажба на нови автомобили во Италија.