Здравко Чолиќ  ја продал семејната куќа во Кошутњак за повеќе од еден милион евра.
Здравко брзо нашол купувач за имотот, но каде е моментално неговиот нов дом не се знае

Здравко решил да си го смени просторот за живеење затоа што обожавателите  често доаѓале пред неговата врата и сакале да го запознаат и да се фотографираат.Тоа траело со години а музичката ѕвезда немал приватност.