Аца Лукас е еден од најпопуларните пејачи во регионот, а малкумина знаат како фолкерот изгледал во тинејџерските денови.

Српскиот фолкер е познат по косата до рамена, брадата и стасот, а тоа што со сигурност ја интересира јавноста е како Лукас изгледа кога бил тинејџер.

Пејачот на оваа фотографија ретко кој би го препознал на прв поглед, меѓутоа ако малку подобро се загледате ќе забележите дека пејачот го заземал истиот став како што го има и денеска, а тоа го знаат претставниците на седмата сила кога при давањето интервју секојпат ги држи рацете во џебовите.

И како млад имал долга коса, а го задржал и остриот поглед.