Бугарските медиуми објавија неверојатни податоци за поранешниот претседател на САД Џон Кенеди. Весникот „Минаха години“ објави дека Кенеди имал љубовница од Бугарија и дека бил импресиониран од убавината на бугарските жени.

Љубовницата на Кенеди била извесна Виолета Петрова. Уште се наведува дека Џон често доаѓал во Бугарија на тајни средби со Виолета и оти за тоа му се доверил на братот Роберт.
Да знаеш дека во Бугарија има многу убави жени. Сум бил таму пази се-му рекол Џон на Роберт.