Еден од последните преживеани криминалци, Кристијан Голубовиќ вели дека со Аркан биле добри пријатели иако на почетокот команднатот му се заканувал дека ќе го направи паштета.

Тој за првпат откри кој го убил Ражантовиќ.

Мислам дека државата вмеша прсти во тоа бидејќи стана семоќен и насекаде стави канџи. Ако требаше Цеца некаде да се пробие тој ставаше канџи врз конкуренцијата. Сколе велеше дека некој треба да го убие поради таквото однесување.Кога тоа му го кажав на Аркан ми рече дека Сколе не може да убие ни бубашваба. На крајот сите бубашваби не јадат колку да сме големи.Алудирам на гробот-вели Кристијан.