Дејана Живковиќ е една од најзгодните манекенки во Србија.Но, покрај со својата убавина таа е позната и по врската со водачот на Шкаљарскиот клан Јовица Вукотиќ кој има македонски пасош.

 

Дејана има 31 година и со Јовица беа во голема љубов иако тој има сопруга и деца.Љубовта заврши кога тој беше фатен во Турција и однесен во затвор.

Пред Вукотиќ, Дејана го љубеше босанскиот тенисер Дамир Џумхур.