Српска фолк дива Цеца Ражнатовиќ за прв пат откри непознати детали од бракот со Аркан. Таа сведочи дека имале голема љубов и разбрирање но оти Аркан на Аркан многу му пречело што таа не можела да се откаже од цигарите.

Жељко постојано ми зборуваше дека никотинот е лош за моето здравје и постојано негодуваше за овој мој порок. Со сите средства се обидуваше да ме спречи но јас бев упорна, впрочем како за се во животот. На крајот се откажа и ми рече, ма баш ми е гајле, и онака си помлада од мене 20 години, побрзо ќе ме стигнеш.